'H:i', 'date-format' => 'd.m.Y' ); /* unset default if setting already set */ foreach ( $default_settings as $key => $value ) if ( op_get_setting( $key ) ) unset( $default_settings[ $key ] ); /* apply remaining settings */ $wp_opening_hours = new OpeningHours; $wp_opening_hours->applySettings( $default_settings ); } register_activation_hook( __FILE__, 'op_activate' ); ?> Oogzorg/Optometrie – YOULAL OOGZORG & OPTIEK

Optiek

Opticien. Uw eerste aanspreekpunt in onze winkel. Bij het vermoeden dat uw zicht afneemt of uw brilsterkte niet meer voldoet, gaat u in de eerste instantie naar de opticien voor een oogmeting, ook wel de refractie meting genoemd. Veel mensen hebben het idee dat een oogmeting overal hetzelfde is, maar dit is helaas niet het geval. Bij Youlal Oogzorg krijgt u oogzorg op maat. De refractie meting wordt gedaan door een ervaren en volledig gediplomeerde vakopticien. Dit is heel belangrijk want de kwaliteit van uw zicht wordt immers bepaald door de kwaliteit van de meting en het glasrecept dat hij of zij dan uitschrijft. Al onze opticiens hebben jarenlange ervaring op het gebied van refractie en zijn uiteraard allemaal volledig gediplomeerd. Wij staan garant voor een gedegen oogmeting die altijd uitgebreid is. Zo controleren wij ook standaard bij iedere oogmeting die wij uitvoeren de oogdruk. Door de jarenlange ervaring kunnen onze opticiens tijdens de oogmeting mogelijke oogwijkingen of een beginnende oogziekten signaleren. In dit geval zal een van onze optometristen een uitgebreide oogonderzoek verrichten.

Optometrie

Een optometrische onderzoek gaat verder dan een onderzoek door een opticien. De optometrist levert oogzorg op maat en houdt zich bezig met de zorg voor het oog in de ruimste zin van het woord. Tot de taak van de optometrist behoren oogmetingen, het opsporen van afwijkingen of ziektes aan het oog en het aanmeten van brillen, lenzen en Low Vision hulpmiddelen.

Vergoeding voor optometrie

Bij sommige zorgverzekeringen is de optometrist opgenomen in het (basis)pakket. De OVN streeft ernaar dat dit de standaard wordt. Voor meer informatie en advies kunt u terecht bij onze eigen optometrist of bij uw zorgverzekeraar.

Klachten?

Wazig of dubbel zien Vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen Last van de ogen bij lezen of beeldschermwerk Hoofdpijn Moeite met scherpstellen Pijn in of rond de ogen Lichtflitsen Vlakjes of draadjes die voor het beeld drijven De optometrist kan uw ogen onderzoeken, adviseren over een passende oplossing en, indien nodig, via de huisarts naar de oogarts doorverwijzen.

Aandoeningen

Diabetes mellitus (suikerziekte)? Hypertensie (hoge bloeddruk)? Maculadegeneratie (netvliesprobleem met afnemende gezichtsscherpte)? Of komt maculadegeneratie in de familie voor? Glaucoom (afwijking aan de oogzenuw die leidt tot gezichtsvelduitval)? Of komt glaucoom in de familie voor? Dan is het verstandig uw ogen te laten onderzoeken bij de optometrist, ook als u nog geen problemen ervaart met zien. De optometrist kan (verdere) achteruitgang van de ogen in veel gevallen helpen tegengaan. De optometrist is ook de aangewezen persoon en de aanspreekpunt op het gebied van contactlenzen. Naast het aanmeten van zachte, Harde en nachtlenzen is hij/zij ook bevoegd tot het meten van contactlenzen op medische indicatie.

TIP bij een onderzoek

Het kan zijn dat bij het onderzoek van de optometrist pupilverwijdende druppels worden gebruikt. Houd er rekening mee dat u tijdelijk wat wazig gaat zien en uw ogen gevoeliger worden van licht. Het is daarom verstandig een zonnebril mee te nemen en niet zelf auto te rijden.

Geef een reactie